Havsalt – fint
- 300g Carton shaker
- 3kg * Bucket
JOZO har lagt til en klype med god smak siden 1929. Vår lange historie har gjort at vi mestrer ferdighetene med gruvedrift og maling av salt til perfeksjon. Havsaltet vårt høstes ved hjelp av eldgamle teknikker. Denne fine kornen er rik på mineraler og sporstoffer, og er veldig egnet for tilberedning av daglige måltider.
Fint
Formen og størrelsen på et saltkorn avgjør hvordan det smaker. Derfor er JOZO-salt krystallisert i ulike størrelser. JOZO fint salt består av små korn som enkelt løser seg opp og knytter sammen de enkelte ingrediensenes smak.
Havsalt
JOZO havsalt høstes fra saltpanner ved hjelp av eldgamle evaporatino-teknikker av sol og vind, hvorpå det vaskes, tørkes og siktes. Den er rik på mineraler og sporstoffer, noe som gir saltet en frisk smak.
Tilberedning og matlaging
Salt absorberes bedre og jevnere av ingrediensene hvis det tilsettes under koke- og tilberedningsprosessen. Dette gjelder spesielt for ingredienser som er nøye sammensatt. Du kan ikke alltid bare røre noe sammen!
Saltet fordeler seg ofte bedre i maten hvis det tilsettes under matlagingen. Dette stemmer spesielt godt for mat som er nøye sammensatt. Du kan ikke alltid bare hive noe sammen! Noen retter trenger også litt tid før smakene virkelig kommer til sin rett. Hvis du bare tilsetter salt under måltidet, hjelper det litt med væsken, men ingrediensene kommer generelt til å smake lite, som om de ikke har fått salt.
Grillet ‘Côte de boeuf’
1.Ta kjøttet ut av kjøleskapet og la det ligge ca. 1 time i romtemperatur. Forvarm ovnen til 160 ºC.
2.Gni inn kjøttet med olivenolje og dryss lett med JOZO fint salt rent og pepper. Grill kjøttet et par minutter i en varm grillpanne til begge sider er brune.
3.Legg kjøttet over i en ildfast form, strø litt hakket timian over det og stek det så i ovnen i ca. 30 minutter, avhengig av tykkelsen, til det er rosa. Kontroller hvor mye kjøttet er stekt etter ca. 20 minutter. Hvis du liker kjøttet rødt kan du steke det i ca. 20 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i ca. 5 minutter før du s...