Arven vår

Helt siden 1929 har JOZO tilsatt en klype kjærlighet i manges liv. Gjennom den lange historien vår har vi perfeksjonert evnen til å utvinne og kverne salt. De er basert på kunnskap, mange års erfaring og en ekte kjærlighet til produktet vårt og til deg som forbruker. Vi streber etter å videreføre kunnskapen om salt til deg for å hjelpe deg med å velge salt med omhu og rett og slett nyte maten mer. Når du skal velge riktig salt til anledningen, må du først bestemme deg for hvor grov-/finkornet det skal være. Hver enkelt kvernegrad og form på saltkornet har ulike egenskaper når det gjelder smaksforsterkning, opplevelse og sammensetning av ingredienser. Salt som er ekstra finkvernet, er for eksempel en mer delikat smaksforsterker og fungerer best når du koker ingrediensene, siden de er så lettoppløselige. Doseringen av salt må også være nøyaktig hvis du ønsker å få frem den beste smaken. Hver kvernegrad har sin egen dosering. Derfor tilbyr JOZO forpakninger som er skreddersydd for optimal bruk av saltet. Og vi ser det også som vår oppgave å tilby alle godt salt. Både dem som må være forsiktig med salt av helsemessige årsaker, og dem som ønsker et kosthold med mer jod. Derfor tilbyr vi flere ulike kvernegrader av varianter med lavere natriuminnhold og varianter med tilsatt jod.

JOZOs saltsortiment er din beste venn på kjøkkenet og gir måltidet akkurat det det trenger. Vi har i mange generasjoner vært originalen, og vi hjelper deg å bruke salt på den beste måten ved å bruke akkurat riktig mengde for å få et perfekt måltid. Tilsett en klype kjærlighet i livet ditt!

De urgamle kildene våre
Planeten vår byr på en rekke ulike kilder til salt, fra bakken, fra havet og fra fjellet. Hver av dem har sine spesielle karakteristikker, næringsstoffer og smaker, og hver av dem har spesielle behov når det gjelder utvinning. Salter fra ulikt opphav, med ulik kvernegrad og renhetsnivå. Da vi startet opp som Royal Dutch Salt Industries (KNZ) i Boekelo i Nederland, utvant vi først produktene våre gjennom fordampning i åpne panner. Saltet ble oppløst i underjordiske saltleier dannet for flere millioner år siden. I 1926 tok vi i bruk den mye mer energieffektive metoden med vakuumfordampning. Da kanalen Twente-Rijn ble bygget tidlig på 30-tallet, flyttet vi fabrikken til Hengelo for å dra nytte av vannveisystemet. Da det ble oppdaget salt i den nordlige delen av Nederland i 1951, og ettersom det fantes gode forutsetninger for å laste skip der, førte det til at det ble anlagt en fabrikk for saltproduksjon i Delfzijl. Produksjonen startet opp i 1959. Rundt 1963 utvidet vi virksomheten ved å starte med saltproduksjon i Danmark for også å kunne forsyne de skandinaviske markedene. Vi henter fremdeles det naturlige og uberørte saltet vårt fra underjordiske grotter i Nederland og Danmark. Saltet her oppstod for flere millioner år siden da gamle sjøer fordampet. Vi graver oss også dypt ned i den himalayiske fjellkjeden for å lete etter det delikate rosafargede himalayasaltet. Og vi får det ekstra grove havsaltet vårt fra den karibiske øya Bonaire, der havsalt utvinnes fra saltpanner ved hjelp av urgamle teknikker.